Antwoord op al uw vragen

Waarmee mogen wij u helpen?

Bent u na het lezen over de mogelijkheden van kelderbouw enthousiast geworden, maar heeft u nog vragen over onze werkwijze of de mogelijkheden? Neem contact met ons op of lees de onderstaande veel gestelde vragen.

Bouwfase

  • Ruimer Leven onderscheidt zich doordat wij kelderbouw projecten van A tot Z kunnen oppakken. Vanaf het eerste idee tot de uiteindelijke oplevering en eventueel afbouw is Ruimer Leven betrokken bij het project. Na het uitvoeren van de engineeringsfase en het uitbrengen van de casco-bouwofferte zullen wij het project aannemen. Afhankelijk van de werkwijze stellen wij een bouwteam samen, bestaande uit vaste partners met wie wij al meerdere projecten hebben uitgevoerd.

    Ruimer Leven heeft zelf geen uitvoerend personeel. Tijdens de bouw is het bureau vooral bezig met bouwplanningen, omgevingsmanagement, begeleiding van overheden en sturing van onze partners. Wij zijn uw aanspreekpunt van en naar de partners, zodat de communicatie helder en toegankelijk blijft.

  • Afhankelijk van de omvang van de kelder en de complexiteit van de te bouwen kelder wordt de bouwtijd bepaald. Voor een normale casco kelder (à 60m2) kunt u uitgaan van een periode van 20 weken. Dit is verdeeld in een graafperiode en een bouwperiode. De casco kelder dient daarna nog afgebouwd te worden. De looptijd van het afbouwen is afhankelijk van uw wensen en het afwerkniveau.

  • Gedurende de bouw proberen wij de overlast zoveel mogelijk te beperken. Rondom de bouwkuip zullen er altijd ongemakken ontstaan zoals geluid, losse grond en bouwactiviteit. Voordat de werkzaamheden van start gaan zullen wij de buren betrekken bij het project en uitgebreid inlichten over welke werkzaamheden wanneer gaan plaatsvinden. Tevens wordt er door een onafhankelijk bureau een nulmeting bij uw buren uitgevoerd, zodat de huidige staat van de bebouwing inzichtelijk is.

  • Alleen de werkzaamheden t.b.v. uw trappengat en de aansluitingen op uw huidige installaties zullen binnen in uw huis plaatsvinden. Hiervoor wordt in overleg de juiste periode gekozen. Vaak worden deze werkzaamheden aan het einde van de bouwperiode uitgevoerd.

  • De ontgraving van uw woning zullen wij vanaf de buitenkant van uw woning benaderen via een toegangsput. Dit betekent dat wij het grootste deel van de bouwperiode niet afhankelijk zijn van uw toegangsdeur. U hoeft dus niet thuis te blijven tijdens de bouw.
    Mocht het wel nodig zijn om de woning te betreden middels de toegangsdeur, dan wordt dat tijdig gecommuniceerd.