Antwoord op al uw vragen

Waarmee mogen wij u helpen?

Bent u na het lezen over de mogelijkheden van kelderbouw enthousiast geworden, maar heeft u nog vragen over onze werkwijze of de mogelijkheden? Neem contact met ons op of lees de onderstaande veel gestelde vragen.

Ontwerp

 • Droomt u van master-bedroom met aangrenzend een luxe badruimte? Of een wellness met inloopdouche? In uw kelder is het mogelijk! Alle sanitaire voorzieningen kunnen in de kelder gebouwd worden. Water naar de kelder aanvoeren is redelijk eenvoudig doordat de leidingen lager liggen dan de hoofdwaterleiding. Het afvalwater wordt in de pompput opgevangen, waarna een gesloten pompsysteem het water in uw hoofdriool pompt.

 • Binnen het Bouwbesluit 2012 (bouwregelgeving) worden eisen gesteld waaraan een verblijfsruimte moet voldoen. De regelgeving en interpretatie voor een verblijfsgebied onder de grond zijn nooit anders bepaald dan voor een bovengrondse verblijfsruimte. Daglicht en ventilatie zijn onderwerpen die hierin een grote rol spelen. Middels onze innoverende daglichtvoorzieningen en toepassing van ventilatie bieden wij gelijkwaardige oplossingen die binnen het bouwbesluit passen. Zo hebben wij de mogelijkheid om van uw kelder een verblijfsgebied te maken.

 • Om de meest optimale daglichtopbrengst te creëren, zal de kelder een klein deel de tuin in lopen (in de vorm van een koekoek). Wanneer het gewenst is, kan de kelder verder de tuin in doorlopen. De bovenkant van de kelder wordt dan voorzien van een dek, waarop aarde teruggeplaatst kan worden. Eventueel kan het dek van beloopbaar glasplaten worden voorzien, voor directe daglichttoetreding.
  Het doorlopen van de kelder in de tuin kan alleen wanneer dit binnen het bestemmingsplan mogelijk is.

 • Heeft u een architect waarmee u vaker werkt en wilt u dat deze architect betrokken is bij het kelderbouwproces? Geen probleem, Ruimer Leven is flexibel in haar mogelijkheden! U kunt contact met ons op nemen om te bespreken op wat voor manier uw architect betrokken kan worden in het ontwerpproces.

  Ook als u al verder gevorderd bent in eventuele verbouwplannen waarin een kelder is opgenomen, is het voor ons mogelijk om hier een plan bij te bedenken.

 • Heeft u al een souterrain onder uw woning? Geen probleem, wij kunnen deze voor u uitdiepen en/of betrekken in de nog te bouwen kelder.

 • Op gebied van kelderbouw is veel mogelijk. Als de hoofdconstructie van uw woning het toelaat is het mogelijk uw kelder uit te breiden. Mocht de constructie niet voldoende stevigheid bieden zijn er altijd oplossingen om dit op te vangen. De constructeur zal aan de hand van de tekeningen van uw huis bepalen hoe een uitbreiding mogelijk is. Ruimer Leven zal altijd naar een oplossing zoeken om uw wensen werkelijkheid te maken.

 • Ruimer Leven is specialist in het onderkelderen van bestaand vastgoed. Onze werkwijze en bouwmethode (traditioneel in het werk gebouwd) is uitermate geschikt voor kelders onder woningen. Echter, wanneer er op een leeg kavel (geen bestaande bebouwing) gewerkt kan worden, dan is het voor de hand liggend om te kiezen voor een prefab bouwsysteem voor de kelder. Dit is een bouwmethode die Ruimer Leven niet aanbiedt.

 • Ruimer Leven is specialist in het onderkelderen van bestaand vastgoed. Onze werkwijze en bouwmethode (traditioneel in het werk gebouwd) is uitermate geschikt voor kelders onder woningen. De kelder kan met deze bouwmethode eventueel doorlopen in de tuin. Wanneer alleen een kelder in de tuin gewenst is, dan is het voor de hand liggend om te kiezen voor een prefab kelderbak. Dit is een bouwmethode die Ruimer Leven niet aanbiedt.

  Mocht een kelder alleen in de tuin gewenst zijn, dan raden wij u aan om contact op te nemen met een bedrijf dat gespecialiseerd is in prefab kelders. Wanneer een prefab kelderbak geen optie voor u is, dan kunt u uiteraard met ons contact opnemen om de mogelijkheden te bespreken!