Antwoord op al uw vragen

Waarmee mogen wij u helpen?

Bent u na het lezen over de mogelijkheden van kelderbouw enthousiast geworden, maar heeft u nog vragen over onze werkwijze of de mogelijkheden? Neem contact met ons op of lees de onderstaande veel gestelde vragen.

Vooronderzoek

 • Om te kunnen bepalen of we op een veilige en efficiënte wijze uw kelder kunnen bouwen doen wij een vooronderzoek. We bestuderen de tekeningen van het huis, analyseren de grond, trekken de grondwaterstand na en bekijken andere gebiedsfactoren. Met name de gesteldheid van de grond en de wijze waarop uw huis is gefundeerd, is doorslaggevend voor de haalbaarheid van het project. Deze factoren spelen ook een grote rol in de uiteindelijke kosten van het project.

  Van de woning wordt een schetsontwerp gemaakt, waarin de bestaande fundering en begane grond in kaart wordt gebracht. Met deze basis wordt een eerste kelderontwerp ingetekend. Dit voorstel leggen wij bij u neer, waarna u kunt beoordelen of het ontwerp in de lijn der verwachting ligt. Na de nodige aanpassingen zal het ontwerp besproken worden met een geoloog en constructeur. Deze specialisten toetsen de haalbaarheid van het kelderontwerp en geven advies. Op basis van het advies, zal het ontwerp nog worden aangepast, waarna het schetsontwerp wordt opgeleverd.

  Het ontwerp vormt voor ons de basis waarop wij een richtprijs offerte kunnen maken. Het vooronderzoek wordt afgesloten met een beoordelingsgesprek, waarbij wij met u het opgeleverde ontwerp, advies en richtprijs bespreken. Wij zullen bij dit gesprek twee offertes meenemen, een voor de volgende stap (de engineeringsfase) en een richtprijsofferte voor de bouw van de casco kelder.

  Het vooronderzoek bestaat louter uit archiefonderzoek. In eerste instantie worden er geen (grond)onderzoek op locatie gedaan. Wanneer de beschikbare archieven niet voldoende informatie verschaffen, zullen wij in overleg met u de volgende stap beslissen.

 • Vanaf het moment dat u akkoord geeft op het uitvoeren van het vooronderzoek, worden alle bestaande gegevens van de woning en omgeving verzameld. Met deze gegevens wordt een vooronderzoekrapport uitgewerkt. Afhankelijk van de hoeveelheid beschikbare informatie zal het uitwerken van het rapport gemiddeld zes tot acht weken in beslag nemen.

 • Om de haalbaarheid van een kelder onder uw huis te bepalen zullen wij een vooronderzoek doen met betrekking tot de constructie van uw huis en de gesteldheid van de grond. Dit onderzoek wordt door meerdere specialisten uitgevoerd. Voor de gemaakte onkosten van het onderzoek vragen wij een bijdrage van € 2.500,- (inclusief BTW).

 • Klaar voor de eerste stap? U kunt een vrijblijvend kennismakingsgesprek met één van onze projectleiders inplannen door contact op te nemen!

 • Het vooronderzoek biedt een eerste kijk op wat er onder uw woning mogelijk is qua kelderbouw. Het schetsontwerp en de rapporten zijn ook gelijk de basis om een conceptaanvraag mee te doen bij de gemeente. Verder kunnen de tekeningen goed gebruikt worden voor een taxatie van het project.