Wat zijn de kosten voor het bouwen van uw kelder?

Wat kost een kelder bouwen?

Bent u benieuwd naar de kosten voor het bouwen van een kelder onder uw huidige woning? Voer hier de vereiste gegevens in en ontvang direct een prijsindicatie. Houd er rekening mee dat, gezien de hoge vaste kosten voor het bouwen van de kelder, een minimum van 50 m² kelderoppervlakte noodzakelijk is voor een realistisch project.

Uw bestaande woning uitbreiden

Wanneer u overweegt om een kelder te bouwen, is het belangrijk om inzicht te krijgen in de kosten en mogelijkheden. Ruimer Leven helpt u graag bij het realiseren van uw woonwensen door het aanbieden van een complete oplossing voor kelderbouw.

uitbouwen-woning-met-architectenbureau

Uw nieuwe woning met kelder

Wat kost een kelder bouwen?

Voor een vastgesteld bedrag krijgt u een complete casco woonlaag onder uw woning met de gewenste kelderoppervlakte. De kosten voor het bouwen van de kelder bestaan uit de betonnen structuur en alle benodigde werkzaamheden die daarbij komen kijken. In deze offerte zijn zaken zoals afbouw, afwerking aan de buitenzijde en kozijnen niet inbegrepen. Neem een kijkje naar deze afbeelding om een voorbeeld te zien van een onafgewerkte kelder. Voor meer informatie plan een adviesgesprek!

Inhoud adviesgesprek

Het bouwen van een kelder is afhankelijk van veel variabelen en daarom zeer locatiespecifiek. We kijken graag samen met u naar de situatie onder uw woning. Tijdens deze digitale kennismaking inventariseren we uw wensen en onderzoeken we de mogelijkheden voor uw situatie. Dankzij een gespecialiseerd digitaal bureauonderzoek kunnen we u live een duidelijk beeld geven van de opties voor uw woning.

We informeren u over de verschillende variabelen, mogelijke obstakels in de regelgeving en geven een eerste inschatting van de kosten. Vaak kunnen we u ook vertellen wat de verwachte bouwtijd zal zijn en de impact op de omgeving.

Onze eerste gesprekken vinden plaats via een online meeting (duur +/- 45 min), waar u meteen kennis kunt maken met onze ervaren specialisten.

Ten slotte stellen we na deze kennismaking een gespecificeerde offerte op voor het volledige voortraject, zodat u precies weet wat u kunt verwachten voordat u verder gaat.

Wat u aan extra leefruimte krijgt

Huidige totale woonoppervlakte 150 m2
Oppervlakte nieuwe kelder 150 m2
Nieuwe totale woonoppervlakte 150 m2

Wat de kosten zijn voor het casco bouwen van de kelder

Totaalkosten bouw kelder (casco) 106.000,-

Wat er veranderd aan uw woningwaarde

Huidige woning waarde 500.000,-
Waarde van de nieuwe kelder 500.000,-
Nieuwe totale woningwaarde * 500.000,-

* Uitgaande van 75% van de waarde van andere verdiepingen.

kelder-bouwen-onder-bestaande-woning

Wij helpen u graag verder!

Plan een adviesgesprek