Vergroot uw pand

Door de jaren heen heeft Ruimer Leven uitgebreide ervaring opgedaan in het ontwerpen en begeleiden van complexere bouwprojecten. Het vergroten van een bestaand pand is hierin altijd het hoofdonderwerp geweest. Wij zijn hierdoor uitgegroeid tot een specialist bedenken van uitbreidingsmogelijkheden van panden in de brede zin van het woord. Op deze pagina vind uw een beknopte weergave van de mogelijkheden om uw woning te vergroten. Uiteraard zijn wij breder in onze dienstverlening. Neem gerust contact op om uw plan eens met ons te bespreken.

 

expertisegebieden

Ondergronds bouwen

Het benutten van ruimte onder de grond is voor ons bekend terrein: al jaren zijn wij actief in het ondergronds bouwen. Hierdoor zijn wij goed in staat om met u mee te denken in de volgende aspecten:

  • Onderkeldering (kelderbouw onder bestaande bebouwing)
  • Kelderbouw (nieuwbouw situatie)
  • Funderingsherstel

Bovengronds bouwen

Ook bovengronds hebben wij inmiddels onze sporen verdient in het vergroten van woningen. Wij kunnen u bij de volgende punten van dienst zijn:

  • Totaal verbouwingen
  • Inpandige doorbraken / muurdoorbraken
  • Uitbouwen
  • Dakopbouwen

Kelderbouw - onder uw huis!

Uw woonruimte vergroten zonder de tuin op te offeren? Het kan door efficiënt gebruik te maken van de ruimte onder uw woning. Middels onderkeldering wordt er (woon)ruimte onder uw bestaande woning gecreëerd. Door de ervaring van Ruimer Leven in het ontwerpen van deze kelders, voelt het direct aan als een volwaardige woonverdieping.

Gedegen onderzoek

Kelderbouw onder uw bestaande woning is een ingrijpende verbouwing. Een gedegen onderzoek zorgt ervoor dat de verschillende variabelen die van belang zijn, vroegtijdig bekend zijn. Wij onderzoeken de ondergrond, grondwater en fundering onder uw woning om zo de beste werkwijze te bepalen.

Uitvoering

Ruimer Leven kan onderkeldering van A tot Z voor uw organiseren. Wij doen het onderzoek, maken het ontwerp, verzorgen de benodigde vergunningen en regelen een passende aannemer bij het project. Geïnteresseerd in deze opzet? Bekijk onze kelderbouwpagina!

Meer informatie over

Kelderbouw

Totaal verbouwingen

Ruimer Leven heeft uitgebreide ervaring met het totaal strippen en herontwikkelen of verbouwen van een bestaand pand. Elke pand heeft naar verloop van tijd een opfrisbeurt nodig en dit is voor elk pand verschillend hoe dit wordt vormgegeven. De gebruiker van het pand speelt hierin de een grote rol. Samen met onze opdrachtgever kijken wij naar de mogelijkheden binnen een gebouw. Is de indeling nog wel van deze tijd? Voldoet het pand nog wel aan de huidige eisen en wensen?

 

Efficiëntie

Het totaal strippen en verbouwen van een pand is een ingrijpend project. Door onze ervaring in het totaal renoveren van panden, zijn wij instaat om het ontwerp, engineering en de begeleiding van de bouw op elkaar af te stemmen. Hierdoor ontstaat een efficiënte doorloop van het proces.

 

Vastgoedontwikkeling

Ook voor de vastgoedontwikkelaar of belegger heeft Ruimer Leven de expertise om dit traject volledig uit handen te nemen. Het commercieel vertalen van een ontwerp en het maken werkomschrijving voor de aanbesteding is iets wat wij dagelijks doen. De meerwaarde voor een vastgoedontwikkelaar is het volledig uithanden nemen van dit proces tot aan de oplevering. Verder kunnen wij binnen onze expertise meerwaarde aandragen door het toevoegen van vierkante meters in het gebouw.

 

Splitsing

In veel gevallen is het voor een vastgoedontwikkelaar of belegger aantrekkelijk een pand te splitsen in verschillende appartementen. Om dit te kunnen doen, is er een grote verbouwing nodig. Naast dat de appartementen fysiek gescheiden moeten worden ,hebben we ook te maken met een kadastrale splitsing en zaken zoals brandveiligheid en bouwfysica.

Muurdoorbraken

Vaak is het helemaal niet nodig om uw pand uit te bouwen om uw wensen te vervullen. Dit is vaak op te lossen door simpelweg ruimtes open te maken en hierdoor verschillende functies te combineren binnen één ruimte. Het verbinden van de keuken en de woonkamer is hier een traditioneel voorbeeld van, maar zo zijn er nog veel meer mogelijkheden.

Functioneel herschikken van ruimtes

Ruimer Leven heeft ruime ervaring met het herschikken en verbinden van ruimtes. We kijken hierin niet alleen naar horizontale verbindingen, maar ook het verbinden van meerdere verdiepingen door middel van splitlevels vindt geregeld plaats binnen ons ontwerpproces.

 

uitbouwen

Uitbouw

Een van de meest voor de hand liggende uitbreidingen van een woning is een uitbouw. Vaak is hier geen vergunning voor nodig. Toch zijn er veel onderdelen in het proces die niet over het hoofd gezien moeten worden. Met de ruime ervaring op het gebied van de traditionele uitbouw bent u ook hiermee bij Ruimer Leven aan het juiste adres.

Dakopbouw

Een wat minder voorkomende variant van uitbouwen is een dakopbouw. Op veel plekken in Nederland is dit een goede optie om ruimte te creëren voor en een relatief gunstig budget. Ook dakopbouwen nemen wij mee in de overweging tot het vergroten van uw pand.

 

Funderingsherstel

Funderingsherstel

Ruimer Leven heeft ruime ervaring in het uitwerken van funderingsherstel. Of u nu een huis heeft op houten palen of een fundering in de klei, wij vinden gezamenlijk met onze experts een oplossing voor uw probleem.

 

Van een probleem een kans maken

Funderingsherstel is vaak de broodnodige oplossing voor funderingsproblemen. Wij kunnen van dit probleem een kans maken! Het herstellen van een fundering biedt de uitgelezen kans om meer ruimte onder de woning te creëren. Funderingsherstel en onderkeldering kennen dezelfde opzet en zijn daarom goed samen te combineren. Waarom zou u niet direct de waarde van uw pand vermeerderen met extra ruimten?

Kelder - nieuwbouw

Bent u opzoek naar een kelder in de tuin (eventueel een afzinkkelder)? Of gaat u een nieuwe woning bouwen waar een kelder onder gewenst is? Dan helpen wij u graag bij het ontwerp en de ontwikkeling van deze kelderbouw plannen. Onze uitgebreide kennis van ondergronds bouwen is perfect toepasbaar in het uitwerken van uw (afzink)kelder.

Engineering

Onze ingenieurs kunnen u op verschillende manieren helpen bij de ontwikkeling van uw kelderbouw plannen. Bent u nog helemaal blanco en is er nog geen ontwerp? Geen probleem, wij gaan met uw wensen aan de slag en ontwerpen daarmee de meest efficiënte kelder. Heeft u al een ontwerp, maar dient deze nog technisch of constructief uitgewerkt te worden? Ook dan kunnen wij u van dienst zijn.

Is uw ontwerp helemaal naar wens en is het project technisch uitgewerkt? Dan kunnen wij voor u de benodigde vergunningen aanvragen.

Nieuwbouw kelder

Gaat u een nieuwe woning bouwen of heeft u ruimte in de tuin? Dan zijn de mogelijkheden tot het bouwen van een nieuwbouw kelder groot. Onder nieuwbouw kelder verstaan wij de situatie waarbij er niet onder bestaande bebouwing gewerkt hoeft te worden. Het voordeel hiervan is een kortere doorlooptijd van het project en daarmee ook lagere bouwkosten.

Is de ruimte in de tuin beperkt of kent het werk een aantal technische moeilijkheden? Dan is het toepassen van een afzinkkelder waarschijnlijk de oplossing. Ook bij dit type kelder kunnen wij u assisteren bij de uitwerking.

Enthousiast over de mogelijkheden? Bekijk onze werkwijze!

Werkwijze