Kelderbouw een extra verdieping onder uw woning

WIJ BEGELEIDEN U NAAR MEER RUIMTE EN MEER WOONCOMFORT IN UW BESTAANDE WONING

Bereken hier uw kelder

KELDER BOUWEN | EEN VERDIEPING ONDER UW BESTAANDE WONING

WAAROM VERHUIZEN?

Uw woning is te klein, verhuizen is dan een optie. Hiermee verlaat u uw vertrouwde omgeving, de kinderen moeten naar een andere school en u moet een nieuw sociaal leven opbouwen. Het grotere pand in de buurt is te duur en geeft niet de ruimte die u nodig heeft voor de toekomst. U heeft gebrek aan tijd en expertise voor een bouwen van uw kelder en geen idee waar u een betrouwbare aannemer vandaan moet halen. Wat kan er eigenlijk met mijn huis?

VOLG DE 5 STAPPEN VAN RUIMER LEVEN

Ruimer Leven bekijkt samen met u de mogelijkheden voor het bouwen van een kelder onder uw bestaande woning. Er is veel meer mogelijk in het uitbreiden en verbouwen van uw huis dan u denkt. Wij nemen u mee naar de volgende stap in uw woondroom! Dit alles op uw eigen vertrouwde plek.

Kelder bouwen met een koekoek met beloopbaar glas

TEVREDEN IN UW EIGEN WONING

EEN RUIMER HUIS

Stelt u zich eens voor: een extra verdieping onder uw woning. Een volwaardige leefruimte die u direct meer woonoppervlakte biedt. Door het bouwen van een kelder wordt de oppervlakte van uw begane grond verdubbeld. Met het doortrekken van de bestaande trap naar de kelder verdieping, voelt uw nieuwe verdieping direct aan als een natuurlijk onderdeel van uw woning.

DE SLIMME INVESTERING

Het bouwen van een extra kelder verdieping onder uw bestaande woning is een slim en voordelig alternatief voor verhuizen. Een win-win-situatie dus: een investering voor de toekomst waar u direct van profiteert.

WAAR GAAT U DE EXTRA RUIMTE VOOR GEBRUIKEN?

 

 

 • Extra slaapkamers
 • Kantoorruimte
 • Kinderparadijs
 • Thuisbioscoop
 • Wellness
Koekoek met beloopbaar glas 2
Solartube buitenaanzicht Vleuten
Solartube

DAGLICHT IN EEN KELDER

Een kelder is een volwaardige woonverdieping en daarbij hoort voldoende daglicht en ventilatie. Het creëren van daglicht is op veel manieren mogelijk en is volledig naar eigen wens uit te voeren.

MODERNE KOEKOEK

Beloopbaar glas levert 200% meer daglicht dan een normaal raam! Hiervoor wordt de kelderbak naar buiten verlengd en afgedekt met beloopbaar glas bovenin. Bijkomend voordeel: het vloeroppervlak van uw kelder wordt zo vergroot.

TRADITIONELE KOEKOEK

Kiest u voor een traditionele koekoek, dan kiest u voor een daglichtoplossing die u kent van bovengrondse situaties. Een kozijn dat te openen is, eventueel voorzien van een ventilatierooster, verzorgt natuurlijke ventilatie en voldoende daglicht in uw kelder. De koekoek wordt aan de bovenzijde afgewerkt met een beloopbaar rooster, welke naar uw wens te ontwerpen is.

SOLARTUBE

Is er geen plek voor een koekoek, dan zorgen Solartubes voor de meest ultieme daglichtervaring: spiegelbuizen leiden het licht vanuit uw tuin omlaag.

UW HUIS VERBOUWEN IN 5 STAPPEN - 1

VOLG DE 5 STAPPEN IN HET BOUWEN VAN UW KELDER

Bij het bouwen van een kelder onder uw woning komt heel wat kijken. Het grote voordeel van Ruimer Leven is dat wij jaren ervaring hebben in het ontwerpen en begeleiden van kelderbouw en daarbij hebben wij een groot netwerk aan partners die het onderkelderen voor uw kunnen uitvoeren. Wij inventariseren uw wensen, wij doen onderzoek en ontwerpen de totale verbouwing, wij verzorgen de vergunningen en zoeken binnen uw budget een passende aannemer voor uw uit. Een overzichtelijke werkwijze waarmee wij uw wens omzetten naar een geslaagd project. Kelderbouw in 5 simpele stappen.

 • Stap 1 | Vooronderzoek & Schetsontwerp
 • Stap 2 | Technisch ontwerp
 • Stap 3 | Vergunningen
 • Stap 4 | Wij verzorgen een passende aannemer
 • Stap 5 | Bouwbegeleiding

Vooronderzoek

Week 1

Engineering & Vergunningen

Week 8

Start van de bouw

Week 24

Afbouw

Week 44

Oplevering

Week 52
huis_verbouwen_vooronderzoek_2

STAP 1: VOORONDERZOEK & SCHETSONTWERP

GOED GESPREK

Wanneer u zich aanmeldt op onze website nemen wij contact met u op voor een afspraak bij u thuis. Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek zullen wij uw wensen en mogelijkheden inventariseren. Er wordt gekeken naar de woning en omgeving en wij bespreken de variabelen die van belang zijn voor de bouw van een kelder onder uw woning. Eventueel kunnen wij samen met u alvast een eerste schets van de nieuwe leefruimte opzetten, om uw woondroom visueel te maken!

VOORONDERZOEK MET SCHETSONTWERP

Nu wij precies weten wat u wenst, brengen wij allereerst de haalbaarheid van uw wensen in kaart. Daarvoor doen wij, samen met specialisten, een uitgebreid vooronderzoek met schetsontwerp waarin de belangrijkste variabelen voor kelderbouw in kaart gebracht worden. Het type fundering onder de woning, de grondslag en eventueel aanwezig grondwater zijn hierin bepalende factoren. Samen met onze specialisten (geoloog & constructeur) bestuderen wij de tekeningen van het huis, analyseren grondgegevens en bekijken andere gebieds- en omgevingsfactoren. Wanneer de variabelen bekend zijn, zal middels een schetsontwerp uw meest optimale kelder getekend worden. Daarna bepalen wij voor u de richtprijs voor de bouw van de casco kelder. Zo verzamelen wij alle informatie die nodig is om groen licht te geven voor het zetten van de volgende stap.

RESULTAAT

Op basis van het vooronderzoek ontvangt u van ons een richtprijs (calculatie) voor de engineering en de bouw van de kelder (casco). Het schetsontwerp en de rapporten zijn ook gelijk de basis om een conceptaanvraag mee te doen bij de gemeente. Verder kunnen de tekeningen goed gebruikt worden voor een taxatie van het project. Het vooronderzoek kost €2.500,- (incl. BTW)

DUUR: 6-8 WEKEN

Meer weten over onze werkwijze? Lees er hier meer over!

Bekijk onze werkwijze
UW HUIS VERBOUWEN IN 5 STAPPEN - 1

Wat kan u verwachten

 • U bespaart tot 30% op uw bouwkosten;
 • Wij hebben jaren ervaring met het vergroten van vastgoed;
 • Architect en constructieberekening in één hand;
 • Wij dragen zorg voor de vergunningen;
 • Een groot netwerk aan partners voor de uitvoering;
 • Aandacht voor uw omgeving;
 • Wij beoordelen voor u de kwaliteit en gaan niet weg tot u tevreden bent.

Voor alle foto’s van onze projecten, volg ons op Pinterest!

Pinterest