Droomt u van een nieuwe uitbouw?

Wij begeleiden u naar meer ruimte, meer wooncomfort in uw bestaande woning

Maak een belafspraak

Uitbouwen in 5 stappen met Ruimer Leven

VERBOUWEN OF VERHUIZEN?

Wanneer je gezin zich uitbreidt, kan het gebeuren dat de beschikbare ruimte in je woning langzaam maar zeker ontoereikend wordt. Op zo’n moment word je geconfronteerd met een belangrijke vraag: is het beter om te verbouwen of te verhuizen? Door te kiezen voor een uitbouw aan je woning, kun je op een efficiënte manier extra leefruimte creëren en tegelijkertijd de waarde van je huis verhogen.

Het grote voordeel van een uitbouw is dat je bespaart op verhuiskosten, die vaak aanzienlijk kunnen zijn. Daarnaast hoef je niet op zoek te gaan naar een nieuwe woning en kun je in de vertrouwde omgeving van je huidige huis blijven wonen. Dit kan vooral prettig zijn als je gehecht bent aan je buurt, je buren en de voorzieningen in de omgeving.

Een uitbouw biedt bovendien de mogelijkheid om je woning helemaal naar eigen wens en smaak aan te passen. Dit zorgt ervoor dat je huis echt als een thuis gaat voelen, waarin je nog vele jaren met plezier kunt wonen. Door het toevoegen van extra ruimte in de vorm van een uitbouw, maak je van je huidige woning een ideale plek voor je groeiende gezin.

VOLG DE 5 STAPPEN VAN RUIMER LEVEN

Bij Ruimer Leven begrijpen we dat het uitbouwen van uw woning een belangrijk proces is. Daarom nemen we graag de tijd om samen met u te ontdekken welke mogelijkheden er zijn binnen uw huidige woonsituatie. U zult versteld staan van de vele opties die beschikbaar zijn om uw woning te transformeren en uit te breiden.

Ons ervaren team van professionals staat klaar om u te begeleiden bij elke stap van uw woondroom, zodat u vol vertrouwen en enthousiasme verder kunt gaan met uw plannen. Het bijzondere aan onze aanpak is dat we dit alles realiseren op uw eigen vertrouwde locatie, zodat u kunt blijven genieten van de omgeving waar u van houdt.

Laat Ruimer Leven uw partner zijn in het uitbouwen van uw woning en maak samen met ons de volgende stap in uw woonavontuur. We kijken ernaar uit om u te helpen bij het creëren van een nog mooiere en ruimere leefomgeving, waar u en uw gezin volop van kunnen genieten.

Heeft u meer vragen, plan dan een adviesgesprek met een van onze adviseurs.

Bouwbegeleiding | Ruimer Leven

Waar kan je het beste uitbouwen aan een woning?

Waar kan je het beste uitbouwen aan een woning

Uitbouw aan de achterkant van de woning: Het realiseren van een uitbouw aan de achterzijde van je woning kan zorgen voor aanzienlijk meer woonruimte en een betere verbinding met de tuin, waardoor je optimaal kunt genieten van het buitenleven.

Uitbreiding aan de zijkant van de woning: Wanneer je ervoor kiest om aan de zijkant van je woning uit te bouwen, heb je de mogelijkheid om de breedte van je woning aanzienlijk te vergroten. Dit biedt de kans om extra kamers toe te voegen of bestaande ruimtes te vergroten, afhankelijk van je wensen en behoeften.

Uitbouw op meerdere verdiepingen: Mocht je behoefte hebben aan extra ruimte, zowel op de begane grond als op de verdiepingen daarboven, dan kun je overwegen om een uitbouw op meerdere verdiepingen te realiseren. Dit zorgt voor een optimale benutting van de beschikbare ruimte en kan een aanzienlijke meerwaarde bieden voor je woning.

Daarnaast is het soms helemaal niet nodig om je woning uit te bouwen om aan je wensen te voldoen. In plaats daarvan kun je overwegen om bestaande ruimtes in je woning op een slimme manier open te maken, waardoor verschillende functies gecombineerd kunnen worden binnen één ruimte. Een veelvoorkomend voorbeeld hiervan is het verbinden van de keuken en de woonkamer, maar er zijn nog tal van andere mogelijkheden om op een creatieve manier meer ruimte en functionaliteit te creëren in je huis.

Heeft u meer vragen, plan dan een adviesgesprek met een van onze adviseurs.

Renovatie-dijkhuis-Amsterdam-noord_3

Mogelijkheden

Gevels

Bij het kiezen van de juiste gevel voor je uitbouw zijn er verschillende aspecten waar je rekening mee moet houden. Ten eerste zijn er diverse materiaalkeuzes en stijlen beschikbaar, zoals baksteen, hout, pleisterwerk of zelfs een combinatie van materialen. Het is belangrijk om de stijl van je gevel af te stemmen op de bestaande architectuur van je woning, zodat er een harmonieuze uitstraling ontstaat.

Daarnaast is het cruciaal om aandacht te besteden aan de integratie van de uitbouw met de bestaande architectuur. Een naadloze overgang tussen de bestaande gevel en de uitbouw zorgt voor een samenhangend geheel dat esthetisch aantrekkelijk is.

Bovendien kun je ook kiezen voor duurzame en energie-efficiënte gevelmaterialen. Door te kiezen voor gevelmaterialen met goede isolatie en energiezuinige eigenschappen, draag je bij aan een milieuvriendelijkere woning en bespaar je op energiekosten.

Kozijnen

Kozijnen spelen een belangrijke rol in het uiterlijk en de prestaties van je uitbouw. Er zijn verschillende soorten kozijnen en materialen om uit te kiezen, zoals houten, kunststof of aluminium kozijnen. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en budget, kun je het meest geschikte materiaal selecteren.

Daarbij is het belangrijk om aandacht te besteden aan isolatie en energiebesparing. Kies voor goed isolerende kozijnen en beglazing om energie te besparen en je wooncomfort te verhogen. Dit resulteert in een aangenamere leefomgeving en lagere energierekeningen.

Tot slot is het van belang om het design en de uitstraling van de kozijnen af te stemmen op de stijl van je woning. Door eenheid in het ontwerp te creëren, ontstaat er een samenhangend en aantrekkelijk geheel.

Daklichten

Daklichten bieden diverse voordelen en mogelijkheden voor je uitbouw. Ze zorgen voor natuurlijke lichtinval en een ruimtelijk gevoel in de ruimte. Er zijn verschillende soorten daklichten om uit te kiezen, zoals platte daklichten, lichtstraten of lichtkoepels.

Bij het plaatsen van daklichten is het belangrijk om rekening te houden met de positie en grootte ervan. Hierdoor kan er optimaal gebruik worden gemaakt van het natuurlijke licht, en ontstaat er een aangename en lichte leefruimte.

Heeft u meer vragen, plan dan een adviesgesprek met een van onze adviseurs.

Volg de 5 stappen naar Ruimer Leven

Bij het realiseren van een uitbouw komt er veel op je af. Het grote voordeel van Ruimer Leven is onze jarenlange ervaring in het ontwerpen en begeleiden van uitbouwprojecten, in combinatie met ons uitgebreide netwerk van betrouwbare partners die de uitvoering op zich kunnen nemen. Allereerst inventariseren wij zorgvuldig uw wensen en behoeften, waarna we vervolgens grondig onderzoek uitvoeren en een compleet ontwerp voor de verbouwing opstellen.

Indien noodzakelijk, zorgen we ook voor de benodigde vergunningen en gaan we op zoek naar een geschikte aannemer die past binnen uw budget. Onze gestroomlijnde werkwijze zet uw wens om in een succesvol project, en dit allemaal in vijf eenvoudige stappen. Door onze expertise en heldere communicatie kunt u rekenen op een soepel verloop van uw uitbouwproject, van begin tot eind.

 • Stap 1 | Vooronderzoek & Schetsontwerp
 • Stap 2 | Technisch ontwerp
 • Stap 3 | Vergunningen
 • Stap 4 | Wij verzorgen een passende aannemer
 • Stap 5 | Projectmanagement
huis-verbouwen-ontwerp-en-constructie

Benieuwd naar onze werkwijze?

Bekijk onze werkwijze

Wat kan u verwachten?

 • Wij besparen tot 30% op uw bouwkosten
 • Wij hebben de architect en constructie in één hand
 • Wij dragen zorg voor de vergunningen
 • Wij hebben een groot netwerk aan partners voor de uitvoering
 • Wij hebben aandacht voor uw omgeving
 • Wij adviseren u in de financiële haalbaarheid t.o.v. van uw pand