Onderkeldering-den-haag-koekoek

Ontspannen & Kinderkamer | 60m2 extra ruimte

Waalsdorp, Den Haag

Onderkeldering in Den Haag

Onderkeldering Den Haag | Waalsdorp

Met deze onderkeldering in Den haag is een multifunctionele ruimte gerealiseerd voor het hele gezin! Onder de woonkamer van dit jaren ’30 pand hebben we een kamer gerealiseerd, net al een verbinding met de ondergrondse drive-in garage. De toegang naar de kelder gebeurd door de al reeds aanwezige kelder, onder de smalle beuk van he gebouw.

De ruime speelkamer biedt alles om de kinderen uren mee te vermaken! Daarbij wordt de kelder ook gebruikt als muziekkamer wat dan ook ideaal is onder de grond.

Doordat aan de voorzijde van de woning de riante koekoek is gemaakt, zorgt ervoor dat de kelder van veel daglicht is voorzien. Vanwege de bijpassende bakstenen en het mooie beloopbare rooster, heeft de koekoek een authentieke uitstraling. Het is daardoor net alsof de kelder een origineel onderdeel is van het gebouw!

Waalsdorp

Het betreft een droog gebied met daarnaast zandgrond en diepen funderingen. Daardoor zijn de omstandigheden in Waalsdorp ideaal voor kelderbouw. Hier en daar zijn er veenlagen, waarmee rekening gehouden moet worden met de aanleg van de nieuw fundering. Ook de bombardementen uit de tweede wereldoorlog hebben in dit gebied hun resten achtergelaten. Dit vergt daarom waakzaamheid tijdens het graven.

 

Bijzonderheden

  1. Traditionele jaren '30 koekoek

    Deze koekoek is een voorbeeld van hoe een traditionele koekoek hoort te zijn. Doordat de baksteen zo vlak aan het maaiveld ligt, valt deze koekoek nauwelijks op. Ook is de keuzen van de baksteensteen en het rooster erg belangrijk in de uitstraling.

  2. Muziek in de kelder

    Wist u dat een kelder uitermate geschikt is voor het bespelen van een instrument. Doordat u onder de grond zit, bent u andere veel minder tot last. Het is dan ook Ideaal voor een drumstel of saxofoon.