Onderkeldering_De_Pijp_daglicht

Wellness & Bedrooms | 62m2 extra ruimte

De Pijp, Amsterdam

ONDERKELDERING IN DE PIJP | AMSTERDAM: EEN PRACHTIG PROJECT

ONDERKELDERING IN DE PIJP | AMSTERDAM

Ruimer Leven is gespecialiseerd in onderkelderingen en heeft onlangs een indrukwekkend project opgeleverd in de populaire wijk De Pijp in Amsterdam. Hier hebben wij een bestaande begane grondwoning getransformeerd door middel van een onderkeldering en funderingsherstel, waardoor het woonoppervlak met maar liefst 62 m2 is uitgebreid.

Deze onderkeldering in Amsterdam is voorzien van twee ruime slaapkamers en een moderne badkamer, waardoor de woning nu uitermate geschikt is voor jonge gezinnen die op zoek zijn naar een groter huis in het hart van Amsterdam. Dankzij voldoende daglicht en ventilatie zijn de ondergrondse ruimtes aangenaam en comfortabel om in te verblijven.

We hebben gezorgd voor voldoende daglichttoetreding aan zowel de voor- als achterzijde van de woning, door het plaatsen van een koekoek en beloopbaar glas. Hierdoor wordt de kelder niet alleen goed verlicht, maar ook op natuurlijke wijze geventileerd via de koekoek en ventilatieroosters naast het beloopbaar glas.

De keuken is uitgerust met een stijlvolle matzwarte ‘soft touch’ Fenix toplaag, voorzien van nano-techniek. Hierdoor zijn vingerafdrukken en krassen niet zichtbaar en is het materiaal zelfherstellend, hittebestendig en antibacterieel. Daarnaast is de keuken voorzien van luxe apparatuur, zoals een wijnkast, die het geheel compleet maken. Onze betrouwbare partner,B&B – Amsterdam, heeft de keuken geleverd en geïnstalleerd.

Onderkelderen Amsterdam

Bij Ruimer Leven zijn we trots op onze expertise in onderkelderingen en het realiseren van prachtige projecten zoals deze in De Pijp. Onze toewijding aan kwaliteit en klanttevredenheid maakt ons dé specialist voor onderkelderen in Amsterdam en omstreken.

Bijzonderheden

 1. Stalen koekoek: de ideale oplossing voor onderkelderen Amsterdam

  Ter plaatsen van de voorgevel is deze woning voorzien van een stalen koekoek, daardoor is het mogelijk een raam te openen en natuurlijk te ventileren.
  In de meeste delen van Amsterdam ligt er een beperking op de afstand die een koekoek uit de gevel mag steken. Dat wil zeggen dat er in dit geval niet dan 30 tot 45cm uit de rooilijn gebouwd mag worden.
  Hiervoor hebben wij een oplossing bedacht, namelijk stalen koekoek, zoals op onderstaande afbeelding weergegeven. Door het staal kunnen de koekoekwanden tot een minimum dikte beperkt wordt, echter dient er wel rekening gehouden te worden met waterdichtheid.
  Onderkeldering_De_pijp_stalen_koekoek
 2. Maximaal 4 meter uitbouwen Amsterdam-Zuid

  In Amsterdam-Zuid is het in de meeste gevallen niet toegestaan om meer dan 4 meter uit te bouwen. Dit geldt in het geval van een kelder ook voor de koekoek aan de achterzijde.

  Indien er er een koekoek aan de achterzijde wordt gemaakt, dan gaat dit ten kosten van het vloeroppervlak.

  Vandaar wij hebben gekozen de daglichtvoorziening (beloopbaar glas) aan de binnenzijde van de gevel te maken. Zo blijft het vloeroppervlak in de kelder en de uitbouw behouden.

  Onderkeldering_De_Pijp_uitbouw_4m
 3. Geniet van een goede nachtrust met mechanische ventilatie

  In deze prachtige onderkeldering in de Pijp, Amsterdam, is de hoofdslaapkamer aan de achterzijde voorzien van geavanceerde mechanische ventilatie. Het onderkelderen van woningen in Amsterdam biedt niet alleen extra leefruimte, maar ook een comfortabel en gezond binnenklimaat.

  Mechanische ventilatie is een uitstekende keuze voor een optimale nachtrust, aangezien het volledig aanpasbaar is aan uw persoonlijke voorkeuren. Echter, we begrijpen dat veel van onze klanten het prettig vinden om een raam open te kunnen zetten. Daarom betrekken we dit aspect bewust in het ontwerpproces van onze onderkeldering projecten in de Pijp en de rest van Amsterdam.

  Met Ruimer Leven kunt u rekenen op een op maat gemaakte onderkeldering in Amsterdam, waarbij rekening wordt gehouden met zowel moderne technologieën als persoonlijke wensen.

  Onderkeldering_De_pijp_sbeloopbaar-glas-binnen

Wilt u weten wat uw droomkelder gaat kosten?

Bereken uw kelder