Wellness & Bedrooms | 62m2 extra ruimte

De Pijp, Amsterdam

Onderkeldering De Pijp | Amsterdam 

Onderkeldering De Pijp | Amsterdam

Vastgoedontwikkeling | In de Pijp in Amsterdam hebben wij ons project opgeleverd, met als grootste ingreep de nieuwe kelder met funderingsherstel. De door ons aangekochte begane grondwoning is met 62 m2 vergroot, waarna beide verdiepingen op hoog niveau zijn afgewerkt.

In de kelder zijn twee royale slaapkamers en een badkamer gemaakt, waardoor deze woning geschikt is voor een klein gezin. Een kelder is goed leefbaar mits deze voldoende daglicht en ventilatie heeft.

Aan zowel de voor- als achtergevel is er voldoende daglichttoetreding, doormiddel van een koekoek en beloopbaar glas. Ook is het mogelijk via de koekoek en de natuurlijke ventilatieroosters naast het beloopbaar glas te ventileren.

De keuken is modern uitgevoerd, met een matzwarte ‘soft touch’ Fenix toplaag. Deze toplaag is behandeld met een nano-techniek, waardoor er geen vingerafdrukken en krassen op zichtbaar zijn. Het materiaal is daarnaast zelf herstellend, hittebestendig en antibacterieel.

De keuken is van alle gemakken voorzien, omdat er gekozen is voor luxe apparatuur en een wijnkast. De keuken is geleverd en geïnstalleerd door een van onze vaste partners, namelijk: B&B – Amsterdam.

Bijzonderheden

 1. Stalen koekoek

  Ter plaatsen van de voorgevel is deze woning voorzien van een stalen koekoek, daardoor is het mogelijk een raam te openen en natuurlijk te ventileren.

  In de meeste delen van Amsterdam ligt er een beperking op de afstand die een koekoek uit de gevel mag steken. Dat wil zeggen dat er in dit geval niet dan 30 tot 45cm uit de rooilijn gebouwd mag worden.

  Hiervoor hebben wij een oplossing bedacht, namelijk stalen koekoek, zoals op onderstaande afbeelding weergegeven. Door het staal kunnen de koekoekwanden tot een minimum dikte beperkt wordt, echter dient er wel rekening gehouden te worden met waterdichtheid.

  De_pijp_voorgevel_stalen_koekoek_
 2. Maximaal 4 meter uitbouwen Amsterdam-Zuid

  In Amsterdam-Zuid is het in de meeste gevallen niet toegestaan om meer dan 4 meter uit te bouwen. Dit geldt in het geval van een kelder ook voor de koekoek aan de achterzijde.

  Indien er er een koekoek aan de achterzijde wordt gemaakt, dan gaat dit ten kosten van het vloeroppervlak.

  Vandaar wij hebben gekozen de daglichtvoorziening (beloopbaar glas) aan de binnenzijde van de gevel te maken. Zo blijft het vloeroppervlak in de kelder en de uitbouw behouden.

 3. Slapen met mechanisch ventilatie

  De hoofdslaapkamer aan de achterzijde in deze kelder is volledig mechanisch geventileerd. Mechanische ventilatie is technisch gezien perfect om in te slapen, omdat dit volledig naar wens is in te regelen.

  Echter ervaren veel klanten van ons het prettig een raam open te kunnen zetten. Dit is een bewuste keuze in het ontwerpproces.

  beloopbaar-glas-binnen

Wilt u weten wat uw droomkelder gaat kosten?

Bereken uw kelder