Renovatie Dijkhuis

Kadoelen, Amsterdam Noord, Amsterdam

Renovatie dijkhuis Amsterdam-Noord

Renovatie dijkhuis Amsterdam-Noord

Aan de Landsmeerdijk In Amsterdam-Noord heeft Ruimer Leven de mogelijkheid gekregen om een oude bakkerij te renoveren tot een hoogwaardig woonhuis. Eveneens is deze dijkwoning een van onze vastgoedprojecten, waar we met een beperkt budget een efficiënte renovatie hebben gerealiseerd.

De tuin van het dijkhuis ligt op het noorden, maar  doordat de volledige achtergavel is voorzien van slanke pui, is er toch een lichte ruimte ontstaan. Het betreft een ruimte woonkamer van maarliefst 50m2, met daarin een keuken tv- en eetkamer. Ook zit er achterin de hoek een kleine separatie voor een werkplek. Door de grote glaspartij lijkt de tuin echt nar binnen te komen en daardoor lijkt de ruimte nog groter te worden.

Stadsarchief van de landsmeerderdijk 1940-2006 

 

Bijzonderheden

 1. Zandcement als afwerkvloer (pleisteren)

  Een voordelige manier om de vloer van de dijkwoning af te werken is de zandcementdekvloer vervolgens directs af te pleisteren. Dit gebeurd door middel van een gegoten vloeibaar cement wat ondertussen met een spatel wordt uitgevlakt.

  Het heeft een grove betonlook met vegen en draagt daardoor bij aan het industriële uiterlijk van de ruimte.

  Doordat de vloeistof een verdunning is van het zandcement, is deze methode vele malen voordeliger dan een monoliet of gietvloer. Wel is het belangrijk de vloer goed af te dichten met een coating om daarmee vlekken te voorkomen.

 2. 10m1 breede "Minimal design" pui

  Over de lange zijde van de dijkwoning is een 10m lange “Minimal Design” aluminium schuifpui aangebracht. De schuifpui is verdeeld in 2×3 schuifelementen die in zijn volledigheid kunnen openen.

  Belangrijke tip: Doe de deuren niet te ver open als het hard waait. Daardoor voorkom je dat er veel zand, stof en bladeren naar binnen komen.

 3. Een wastafel van handgemaakt keramiek

  De “vanity” is voorzien van een handgemaakt keramiek wasbak. Deze wasbak is speciaal door onze bevriende kunstenaar op maat gemaakt.

  “Het is altijd even spannend hoe deze uit de oven komt, maar het is dan ook prachtig geworden!”