Renovatie Dijkhuis

NDSM, Amsterdam Noord, Amsterdam

Renovatie dijkhuis Amsterdam-Noord

Omschrijving

Renovatie dijkhuis Amsterdam-noord | In Amsterdam-Noord heeft Ruimer Leven de mogelijkheid gehad om een oude bakkerij te renoveren tot een hoogwaardig woonhuis.

Het dijkhuis, bestaande uit drie verdiepingen, is voorzien van een compleet nieuw vloerplan. Het pand heeft hiermee qua ruimtelijkheid grote stappen gezet. Ruimer Leven was bij dit project verantwoordelijk voor het ontwerp, de uitwerking en de uitvoering.

De lichtinval in de woonkamer en keuken is werkelijk prachtig. Middels een nieuw geplaatste schuifpui, welke over de hele breedte van de woning is uitgevoerd, weet het licht gemakkelijk een weg naar binnen te vinden.

Het interieur en de afbouw zijn doordacht op elkaar afgestemd, waarbij de wensen van de eindgebruiker van het pand centraal stonden. De woning is bijtijds met behoud van ontzettend veel karakter.

Stadsarchief van de landsmeerderdijk 1940-2006 

 

Bijzonderheden

  1. Zandcement als afwerkvloer (pleisteren)

    Een voordelige manier om de vloer af te werken is de zandcementdekvloer af te pleisteren met een laagje vloeibaar cement. Het heeft een grove betonlook met vegen en draagt bij aan het industriële uiterlijk van de ruimte.
  2. 10m1 breede "Minimal design" pui

    Enorm veel daglicht en een directe verbinding met de tuin. Over de lange zijde van de gevel is een 10m lange "Minimal Design" aluminium schuifpui aangebracht.
  3. Wastafel van handgemaakt keramiek

    De "vanity" is voorzien van een handgemaakt keramiek wasbak. Het is altijd even spannend hoe deze uit de oven komt, maar het is prachtig geworden!