Onderkeldering-Parkenbuurt-Apeldoorn-bar

Living & Bar | 54 m2 extra ruimte

Parkenbuurt, Apeldoorn

Onderkeldering Parkenbuurt Apeldoorn

Onderkeldering Parkenbuurt Apeldoorn

Middels de sierlijk verlichte trap daalt u af naar de kelder om daarna terecht te komen in een warme leefruimte. De grote hoeveelheid natuurlijke licht zorgt voor het uitnodigende gevoel. Daarom is dit de ideale plek om met familie en vrienden te verblijven. In tegenstelling tot een kelder die uw gewend bent in woningen van deze tijd, is deze volwaardige woonverdieping van alle gemakken voorzien. Denk bijvoorbeeld aan een riante zithoek, pooltafel en bar.

Deze vrijstaande woning in de parkenbuurt Apeldoorn heeft een gemetselde fundering en is doormiddel van ondermetseling gebouwd. Ondermetseling is een traditionele bouwmethode, die vanwege het uitstervende ras “de ondermetselaar” weinig meer wordt toegepast. Tegenwoordig gebruiken we steeds vaker waterglasinjectie om in deze grondsoort te bouwen.

De twee traditionele koekoeken zijn opgebouwd, doormiddel van een klassieke bakstenen. Doordoor vormt het een mooi geheel met het monumentale pand. De voorgevel hebben we voorzien van een kleine koekoek, omdat dit het minste afbreuk doet aan de monumentale status van het gebouw. Aan de zijgevel hebben we daarentegen een mooie grote koekoek gemaakt om daar ze zon extra de kans te geven.

Bijzonderheden

 1. Een extra grote traditionele koekoek

  Omdat de ruimte in de tuin het toelaat, is deze kelder voorzien van een extra grote koekoek aan de zijgevel. Hierdoor krijgt daglicht goed de kans om naar binnen te vallen.. Je kunt hierdoor zelfs naar buiten kijken!

  Veel klanten denken: “Wat moet ik dan met zo’n grote bak in de tuin?” Zodoende is het zaak de koekoek volledige te integreren in de tuin. Denk bijvoorbeeld aan planten of een mooie lamp.

  In sommige gevallen is het, ondanks de beperkte ruimte, ook mogelijk om er een klein zitje te realiseren.

 2. Vloerdelen gebruiken als wandbekleding

  Deze opmaatgemaakte kasten zijn tevens bekleed met een gebeitst lamelpakket. Vanwege de strakke mes en groef, geeft het dan ook een prachtig resultaat.

  Ook voor de niet professionele klusser is dit een mooie oplossing, om evenzeer een hoogwaardig resultaat te bereiken.