keuken

Slapen in de kelder & Wellness | 60 m2 extra ruimte

Helmersbuurt , Amsterdam

Kelderbouw Helmersbuurt Amsterdam

Kelderbouw Helmersbuurt Amsterdam

Midden in de Helmersbuurt in Amsterdam hebben wij een prachtige vastgoedontwikkeling gerealiseerd. De aangekochte begane grond woning is door Ruimer Leven voorzien van een volledige onderkeldering met daarnaast een dubbele uitbouw. Door deze onderkeldering hebben we de woning vergoot met 60m2. Dit is dan ook ruim een verdubbeling van het vloeroppervlak.

De begane grond is opzet doormiddel van een werkkamer aan de voorzijde, een centraal gelegen keuken en een woonkamer bij de tuin. In de woonkamer ligt een eikenhouten lamelparket lamelparket met vloerverwarming. In de kelder zijn twee royale slaapkamers en één badkamer gerealiseerd, waardoor dit appartement perfect is voor een jong gezin.

Kelderbouw gaat in de Helmersbuurt Amsterdam meestal gepaard met funderingsherstel, vandaar ook in deze situatie de volledige fundering is vervangen. Kortom een volwaardige renovatie met een, super resultaat.

Bijzonderheden

  1. De oude bouwmuur in het zicht

    Vooroorlogse gemetselde bouwmuren zijn vaak een fraai gezicht om bloot te laten. Het is wel even een klus, want je moet de stenen goed schoonmaken.

    Ook is het aan te raden de stenen te coaten, want anders blijft er stof afkomen.

  2. Beloopbaar glas onder het voorraam

    Doordat de perceelgrenzen in de Helmersbuurt Amsterdam vlak aan de gevel liggen is de ruimte voor een koekoek vaak beperkt. In geval van kelderbouw is het daarom belangrijk om alternatieven te zoeken voor daglicht.

    Een beloopbare glasplaat aan de binnenzijde van de gevel biedt het daglicht de mogelijkheid om verticaal naar binnen te vallen. Dit geeft wel tot 200% meer daglicht dan een normale koekoek.