Kelderbouw - een verdieping onder uw bestaand woning

Een ruimer huis

Stelt u zich eens voor: een extra verdieping onder uw woning. Een volwaardige leefruimte die u direct meer woonoppervlakte biedt. Door het bouwen van een kelder wordt de oppervlakte van uw begane grond verdubbeld. Met het doortrekken van de bestaande trap naar de kelder verdieping, voelt uw nieuwe verdieping direct aan als een natuurlijk onderdeel van uw woning.

Wat is uw woondroom?

Deze extra woonlaag kunt u overal voor gebruiken. Van kantoorruimte tot kinderparadijs, van extra slaapkamers tot thuisbioscoop. Moderne technieken maken natuurlijk daglicht en een continue aanvoer van verse buitenlucht mogelijk. Uiteraard zijn er ook aansluitingen op bestaande voorzieningen zoals water, riool en elektriciteit.

Moderne koekoek Vleuten beloopbaar glas

Tevreden in uw eigen woning

Waarom verhuizen?

Veel mensen zijn heel tevreden met de huidige woning en woonomgeving, maar willen meer ruimte. Verhuizen is dan een optie. U verlaat uw vertrouwde omgeving, de kinderen moeten naar een andere school en u moet een nieuw sociaal leven opbouwen.

De slimme investering

Het bouwen van een extra kelder verdieping onder uw bestaande woning is een slim en relatief voordelig alternatief. U geniet zo van meer ruimte en wooncomfort, u kunt op uw vertrouwde plek blijven wonen en u vergroot ook nog eens de waarde van uw huidige woning. Een win-win-situatie dus: een investering voor de toekomst waar u direct van profiteert.

Buitenaanzicht moderne koekoek Maarssen
Moderne koekoek
Klassieke koekoek
Klassieke koekoek
Solartube buitenaanzicht Vleuten
Solartube

Altijd daglicht in uw kelder

Een koekoek is de gangbare manier om uw kelder te voorzien van daglicht en natuurlijke ventilatie. De koekoek wordt gevormd door een uitbouw aan uw keldermuur die aan de buitenzijde tot net boven het straatniveau loopt. De traditionele koekoek en moderne koekoek zijn twee varianten die veelvoudig gebruikt worden. Uiteraard zijn deze daglichtoplossingen geheel naar uw eigen wens te optimaliseren.

Traditionele koekoek

Kiest u voor een traditionele koekoek, dan kiest u voor een daglichtoplossing die u kent van bovengrondse situaties. Een kozijn dat te openen is, eventueel voorzien van een ventilatierooster, verzorgt natuurlijke ventilatie en voldoende daglicht in uw kelder. De koekoek wordt aan de bovenzijde afgewerkt met een beloopbaar rooster, welke naar uw wens te ontwerpen is.

Moderne koekoek

De daglichtopbrengst optimaliseren? Een moderne koekoek levert nog meer daglicht op. Hiervoor verlengen wij de keldervloer naar buiten en werken wij de koekoek af met beloopbaar glas bovenin. Bijkomend voordeel: het vloeroppervlak van uw kelder wordt zo vergroot.

Solartube

Is er geen plek voor een koekoek, dan zorgen Solartubes voor de meest ultieme daglichtervaring: spiegelbuizen leiden het licht vanuit uw tuin omlaag.

Waarvoor gaat u de extra woonruimte gebruiken?

Ontdek de mogelijkheden van kelderbouw

Droomt u van groter wonen? Want stelt u zich eens voor: uw woning krijgt er met het bouwen van een kelder een volwaardige verdieping bij. Compleet met water, elektriciteit, natuurlijk daglicht en continue aanvoer van frisse buitenlucht. Uiteraard met een verdiepingshoogte die past bij een leefruimte.

Inspiratie nodig om uw kelder vorm te geven? Onderstaande fotoslider laat een greep van de mogelijkheden zien waarvoor uw kelder te gebruiken is.

Extra leefruimte

De lekkerste plek om te slapen of het ultieme kinderparadijs: een extra verdieping onder uw huis is een volwaardige woonlaag met een normale verdiepingshoogte, die u kunt gebruiken voor alle denkbare leefruimtes. In de zomer vindt u er verkoeling en in de winter is het er heerlijk warm. Ook het natuurlijke daglicht en de ventilatie zorgen voor een optimaal leefcomfort.

Bekijk een aantal van onze reeds opgeleverde projecten om een mooi beeld van de verschillende kelders te krijgen!

Enthousiast over de mogelijkheden? Bekijk onze werkwijze!

Werkwijze