Meer ruimte in uw zaak binnen de 1,5 meter economie

WIJ BEGELEIDEN U NAAR MEER RUIMTE EN MEER OMZET IN UW BESTAANDE PAND

SPLITLEVEL | DE OPLOSSING VOOR DE 1,5 METER ECONOMIE

WAAROM VERHUIZEN?

De nieuwe werkelijkheid door Corona zet de horecawereld op zijn kop. Iedereen zoekt naar oplossingen om te kunnen overleven. Hoe kunt u een comfortabele omzet behalen met de beschikbare m2’s en toch voldoend aan de 1,5 meter economie? Hoe kunt u het aantal couverts op een niveau krijgen dat u toekomstbestendig bent? Uw pand is te klein voor de 1,5  meter economie, maar verhuizen is geen optie.  Uw huidige locatie is zo belangrijk voor u als horeca ondernemer.

VOLG DE 5 STAPPEN VAN RUIMER LEVEN

Ruimer Leven bekijkt samen met u de mogelijkheden binnen uw bestaande pand. Er is veel meer mogelijk in het uitbreiden van extra vloeroppervlak in uw bestaande situatie dan u denkt. Ruimer Leven neemt u mee naar de volgende stap in de 1,5 meter economie! Dit alles op uw eigen vertrouwde plek.

IS UW ZAAK INEENS TE KLEIN?

EEN RUIMERE ZAAK

Stelt u zich eens voor: een extra verdieping in de zaak. Een volwaardige verdieping met couverts wat u direct meer omzet biedt. Door het bouwen van een splitlevel en slim gebruik van de kruipruimte wordt de oppervlakte van uw begane grond een stuk groter. Door een bijpassend decor, voelt uw nieuwe verdieping direct aan als een natuurlijk onderdeel van uw zaak. Een splitlevel kan in hoge panden en/of industriële panden een snelle, mooie en financieel haalbare oplossing zijn voor extra couverts. Zo kunt u bijvoorbeeld een splitlevel creëren in de buitenste ring van uw ruimte, zo ontstaat er een rustige settings waar mensen met elkaar kunnen dineren.

SPLITLEVEL NA UITDIEPEN KRUIPRUIMTE

Wanneer u nog niet voldoende hoogte heeft in de zaak dan kunt u ook de kruipruimte benutten, hierdoor wordt extra hoogte gecreëerd , zodat een splitlevel alsnog tot de mogelijkheden behoort.

DE SLIMME INVESTERING

Het bouwen van een extra verdieping in de zaak is een slim en voordelig alternatief voor verhuizen. Een win-win-situatie dus: een investering voor de toekomst waar u direct van profiteert.

WAAR GAAT U DE EXTRA RUIMTE VOOR GEBRUIKEN?

 

 

 • Verdubbeling van vloeroppvervlak voor uw gasten
 • Verplaatsen van de toiletten en garderobe onder de vloer
 • Verplaatsen van opslag- of personeleruimte onder de vloer
 • Of zelfs het verplaatsen van de keuken naar een hoger of lager niveau!
UW HUIS VERBOUWEN IN 5 STAPPEN - 1

VOLG DE 5 STAPPEN NAAR RUIMER LEVEN

Het bouwen van een splitlevel kan snel en betaalbaar. Het grote voordeel van Ruimer Leven is dat wij jaren ervaring hebben in het ontwerpen en begeleiden van splitlevels en daarbij hebben wij een groot netwerk aan partners die de verbouwing voor u kunnen uitvoeren. Wij inventariseren uw wensen, wij doen onderzoek en ontwerpen de totale verbouwing, wij verzorgen indien nodig de vergunningen en zoeken binnen uw budget een passende aannemer voor uw uit. Een overzichtelijke werkwijze waarmee wij uw wens omzetten naar een geslaagd project. Extra ruimte in uw zaak in 5 simpele stappen.

 • Stap 1 | Vooronderzoek & Schetsontwerp
 • Stap 2 | Technisch ontwerp
 • Stap 3 | Vergunningen
 • Stap 4 | Wij verzorgen een passende aannemer
 • Stap 5 | Projectmanagement
huis_verbouwen_vooronderzoek_2

STAP 1: VOORONDERZOEK & SCHETSONTWERP

GOED GESPREK

Wanneer u zich aanmeldt op onze website nemen wij contact met u op voor een afspraak bij u in de zaak. Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek zullen wij uw wensen en mogelijkheden inventariseren. Er wordt gekeken naar de uw pand en omgeving en wij bespreken de variabelen die van belang zijn voor de uitbreiding van uw ruimte. Eventueel kunnen wij samen met u alvast een eerste schets van de ruimte opzetten, om uw nieuwe zaak visueel te maken!

VOORONDERZOEK MET SCHETSONTWERP

Nu wij precies weten wat u wenst, brengen wij allereerst de haalbaarheid van uw wensen in kaart. Daarvoor doen wij, samen met specialisten, een uitgebreid vooronderzoek met schetsontwerp waarin de belangrijkste variabelen in kaart gebracht worden. Het type fundering onder de woning, de grondslag en eventueel aanwezig grondwater zijn hierin bepalende factoren. Samen met onze specialisten (geoloog & constructeur) bestuderen wij de tekeningen van het pand, analyseren de constructie en bekijken andere gebieds- en omgevingsfactoren. Wanneer de variabelen bekend zijn, zal middels een schetsontwerp uw meest optimale splitlevel getekend worden. Daarna bepalen wij voor u de richtprijs voor de bouw van het casco. Zo verzamelen wij alle informatie die nodig is om groen licht te geven voor het zetten van de volgende stap.

RESULTAAT

Op basis van het vooronderzoek ontvangt u van ons een richtprijs (calculatie) voor de engineering en de bouw van het splitlevel (casco). Het schetsontwerp en de rapporten zijn ook gelijk de basis om een conceptaanvraag mee te doen bij de gemeente. Verder kunnen de tekeningen goed gebruikt worden voor een taxatie van het project.

NO-CURE-NO-PAY

Het vooronderzoek kost €2.500,- (excl. BTW) Indien er geen uitbreiding mogelijk blijkt dan hoeft u niet te betalen. no-cure-no-pay

huis_verbouwen_contract

Wat kan u verwachten

 • U bespaart tot 30% op uw bouwkosten;
 • Wij hebben jaren ervaring met het vergroten van vastgoed;
 • Architect en constructieberekening in één hand;
 • Wij dragen zorg voor de vergunningen;
 • Een groot netwerk aan partners voor de uitvoering;
 • Aandacht voor uw omgeving;
 • Wij beoordelen voor u de kwaliteit en gaan niet weg tot u tevreden bent.

Wenst u meer informatie over de 5 stappen van Ruimer Leven?

Werkwijze