Splitlevel voordelig vloeroppervlak met een groot resultaat

Wij begeleiden u naar meer ruimte en meer wooncomfort in uw bestaande woning

Plan een adviesgesprek

Splitlevel | Een extra verdieping in uw bestaande woning

WAAROM VERHUIZEN

Uw woning is te klein, maar is verhuizen dan wel een goede optie? U verlaat uw vertrouwde omgeving, de kinderen moeten naar een andere school en u moet bovendien een nieuw sociaal leven opbouwen. De grotere woning bij u in de buurt is te duur en geeft ook niet de ruimte die u nodig heeft voor de toekomst.

U heeft gebrek aan tijd en expertise voor een grote verbouwing en heeft u ook geen idee waar u een betrouwbaar architecten en aannemer vandaan moet halen. Wat kan er eigenlijk met mijn woning?

Wat is een splitlevel?

Een splitlevel is een dubbele verdieping, echter binnen één of anderhalve verdiepingshoogte. Hierdoor ontstaan er twee minder hoge verdiepingen binnen dezelfde ruimte. Als u gaat Ruimer Leven, dan spreken we over volwaardige woonverdiepingen, dus zoeken wij naar extra hoogte binnen uw bestaande pand.

Stel u heeft een begane grondverdieping van 3 meter hoog. Daarnaast heeft u nog een kruipruimte van 1,5 meter diep. Als we deze bij elkaar voegen, dan ontstaat er ruimte voor twee verdiepingen van 2,1 meter hoog. Dit is het basisprincipe van onze splitlevels.

Belangrijk is wel dat deze werkwijze impact heeft op de begane grond en dit vergt “out-of-the-box” denken. Er ontstaan verschillende niveau, vides, trappen en daglichtsituaties binnen oorspronkelijke woonkamer. Door het spelen met hoogteverschillen, kan het een overweldigend resultaat geven.

kelder-bouwen-onder-bestaande-woning

Splitlevel | Alternatief voor kelderbouw

Waarom een splitlevel woning?

Het bouwen van een volledige onderkeldering is voor veel locaties te duur en dan is een splitlevel woning een goed alternatief. Ook kunnen er variabelen onder de grond zijn die het niet mogelijk maakt om dieper de grond in te gaan. Denk bijvoorbeeld aan het niet mogen onttrekken van grondwater of dat het een te groot risico is om onder de fundering te bouwen.

Verder kan het functionele redenen hebben om een splitlevel te creëren. Het is een uitermate geschikte manier om op verschillende niveaus vloeroppervlak te hebben voor ruimtes die met elkaar in contact moeten blijven.

Splitlevel is een slimme investering

Een extra splitlevel bouwen is een slim en voordelig alternatief voor kelderbouw. De 2,1 meter verdiepingshoogte is het minimum wat we op beide verdiepingen proberen te realiseren, dit vanwege de verkoopbaarheid van de woning in de toekomst. Ook voor een eventuele taxatie is het belangrijk om hiernaar te streven.

Een investering voor de toekomst waar u direct van profiteert. Doordat de woningwaardes flink zijn toegenomen in de afgelopen jaren is het ook buiten de grote steden rendabel om een splitlevel te realiseren.

Waar gaat u de extra ruimte in uw woning voor gebruiken?

 • Extra werkplek
 • TV Kamer
 • Logeerkamer
 • Speelhoek voor de kinderen
 • Hobbyruimte
Splitleven-woning-vide

Voor inspiratie van splitlevel woningen hebben wij een bord gemaakt, volg ons op Pinterest!

Bekijk onze pinterest

Splitlevel & Daglicht

De splitlevels van Ruimer Leven zijn volwaardige woonverdiepingen met als belangrijkste elementen daglicht, ventilatie en een stabiele temperatuur. Daglichttoetreding in het bijzonder, is op veel manieren mogelijk en is volledig naar eigen wens uit te voeren. Onze specialisten kunnen u bovendien uitgebreid adviseren over uw situatie.

Vides

Omdat we er halve verdiepingen ontstaan, zullen er ook plekken zijn waar een vides gemaakt dienen te worden. Een vide is een soort van balkon waar de verdieping op volledige hoogte is. Bijvoorbeeld, langs de voor- en achtergevel van het gebouw om de oorspronkelijke raampartijen te kunnen behouden.

Beloopbaar glas

Beloopbaar glas levert meer daglicht dan een normaal raam! Hiervoor wordt er een glasplaat in vloer aangebracht, waardoor het daglicht verticaal in de ruimte kan vallen. U kunt ook nog eens door de vloer heen kijken! Bekijk hier voorbeelden van beloopbaar glas.

Bovenlicht

Doordat de begane grondvloer in het geval van een splitlevel omhoog wordt gebracht, ontstaat er mogelijk ruimte in de gevel om een nieuw raam te realiseren. Een bovenlicht noemen we dat. Het voordeel van deze oplossing dat deze eventueel ook opengezet kan worden.

Trap

Bij een splitlevelinrichting is de trap vaak de sleutel tussen de verschillende ruimtes binnen uw woning. Ook geeft dit veel mogelijkheden op het gebied van daglicht.

Splitlevel-woning-trap
luxe_verbouwing_statenkartier_den_haag_beloopbaar_glas
Splitlevel-woning-bovenlicht

Volg de 5 stappen in het bouwen van uw kelder

Bij het bouwen van een splitlevel in uw bestaande woning komt al met al heel wat kijken. Ruimer Leven heeft jaren ervaring in het ontwerpen en begeleiden van complexe interne verbouwingen en daarbij hebben wij een groot netwerk aan partners die het werk uiteindelijk voor u kunnen uitvoeren.

Onze specialisten inventariseren uw wensen, doen vervolgens onderzoek en ontwerpen uw totale verbouwing. Ook verzorgen we het volledige vergunningstraject en zoeken hierbij een passende aannemer voor u uit. Een overzichtelijke werkwijze waarmee wij uw wens omzetten naar een geslaagd project. Een splitlevel bouwen in 5 simpele stappen.

 • Stap 1 | Vooronderzoek & Schetsontwerp
 • Stap 2 | Technisch ontwerp
 • Stap 3 | Vergunningen
 • Stap 4 | Bemiddeling aannemer
 • Stap 5 | Bouw
huis-verbouwen-ontwerp-en-constructie

Schetsontwerp

Week 1

Engineering & Vergunningen

Week 8

Start van de bouw

Week 24

Afbouw

Week 44

Oplevering

Week 52

Wat kunt u kortom verwachten?

 • U bespaart tot 30% op de bouw van uw splitlevel
 • Wij hebben jaren ervaring met splitlevels
 • Architect en constructieberekening in één hand
 • Wij dragen zorg voor de vergunningen
 • Een groot netwerk aan partners voor de uitvoering
 • Aandacht voor uw omgeving
 • Wij beoordelen voor u de kwaliteit en gaan niet weg tot u tevreden bent
huis-verbouwen-ontwerp-en-constructie

Wenst u intussen meer te weten over onze werkwijze? Lees er hier dan hier meer over!

Bekijk onze werkwijze