Onze werkwijze in 4 stappen

Bij het bouwen van een kelder onder uw woning komt heel wat kijken. Het grote voordeel van Ruimer Leven is dat u slechts met één gesprekspartner te maken heeft. Wij inventariseren uw wensen, wij doen onderzoek, wij verzorgen de vergunningen en wij gaan voor u aan de slag. Een overzichtelijke werkwijze waarmee wij uw wens omzetten naar een geslaagd project. Kelderbouw in 4 simpele stappen.

 • h stap 1 - 6-8 weken

  Quickscan, Vooronderzoek & Schetsontwerp

  Quickscan

  Kosten Quickscan € 99,- (incl. BTW)

  Schetsontwerp:

  • Archief onderzoek
  • Schetsontwerp
  • Haalbaarheid geoloog
  • Haalbaarheid constructeur
  • Richtprijs casco kelder
  • Offerte engineering

  Kosten Schetsontwerp € 2.500,- (incl. BTW)

 • h stap 2 - 16 weken

  Engineering en vergunningen

  • Vergunningstekeningen en ontwerp
  • Geo-technisch onderzoek en rapportage
  • Constructie tekeningen en berekeningen
  • Milieukundig onderzoek
  • Vergunning
  • Definitieve prijs casco kelder
 • h stap 3 - 20 weken

  Start van de bouw van de kelder

  • Informatieavond buren
  • Verzekeringen
  • Voorbereiding
  • Graven
  • Betonwerk
  • Daglichtvoorzieningen
 • h stap 4 - 8-12 weken

  Oplevering en (optioneel) afbouw

  • Oplevering casco kelder
  • Wind- en waterdicht
  • Garantie
  Optioneel
  • Afbouw tot elk gewenst niveau

Stap 1: Quickscan, Vooronderzoek & Schetsontwerp

Quickscan

Omdat wij ernaar streven u zo goed mogelijk van dienst te zijn, brengen wij de haalbaarheid van een kelder onder uw woning in beeld middels een Quickscan. Met de Quickscan wordt een haalbaarheidscijfer afgegeven voor de mogelijkheid tot kelderbouw onder uw woning. De Quickscan kost €99,- (incl. BTW). Hiervoor wordt onder andere gekeken naar:

 • Grondwaterstand;
 • Bodemopbouw:
 • Inschatting fundering;
 • Omgeving & buren;
 • Financiële haalbaarheid;
Goed gesprek

Na de Quickscan zullen wij tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij u thuis uw wensen en mogelijkheden inventariseren. Er wordt gekeken naar de woning en omgeving en wij bespreken de variabelen die van belang zijn voor de bouw van een kelder onder uw woning. Eventueel kunnen wij samen met u alvast een eerste schets van de nieuwe leefruimte opzetten, om uw woondroom visueel te maken!

Vooronderzoek met schetsontwerp

Nu wij precies weten wat u wenst, brengen wij allereerst de haalbaarheid van uw wensen in kaart. Daarvoor doen wij, samen met specialisten, een uitgebreid vooronderzoek met schetsontwerp waarin de belangrijkste variabelen voor kelderbouw in kaart gebracht worden. Het type fundering onder de woning, de grondslag en eventueel aanwezig grondwater zijn hierin bepalende factoren. Samen met onze specialisten (geoloog & constructeur) bestuderen wij de tekeningen van het huis, analyseren grondgegevens en bekijken andere gebieds- en omgevingsfactoren. Wanneer de variabelen bekend zijn, zal middels een schetsontwerp uw meest optimale kelder getekend worden. Daarna bepalen wij voor u de richtprijs voor de bouw van de casco kelder. Zo verzamelen wij alle informatie die nodig is om groen licht te geven voor het zetten van de volgende stap.

Resultaat

Op basis van het vooronderzoek ontvangt u van ons een richtprijs (offerte) voor de engineering en de bouw van de kelder (casco). Het schetsontwerp en de rapporten zijn ook gelijk de basis om een conceptaanvraag mee te doen bij de gemeente. Verder kunnen de tekeningen goed gebruikt worden voor een taxatie van het project. Het vooronderzoek kost €2.500,- (incl. BTW)

Duur: 6-8 weken

Stap 2: Engineering en vergunningen

Engineering

Nu is het tijd om ook letterlijk wat dieper te gaan graven: met een geotechnisch onderzoek kunnen wij de complexiteit van de bouw voor u beoordelen. Op basis van bouwkundig, hydrologisch en geologisch onderzoek stellen wij een plan op voor het ontgraven van de fundering en het bemalen van het grondwater. Een precisiewerkje, want het nauwkeurig uitwerken van deze werkzaamheden is bepalend voor het succes van het project. U krijgt van ons de verschillende rapportages, adviezen en tekeningen, zodat u precies weet hoe wij het werk gaan aanpakken.

Vergunningen en buren

Intussen zijn wij ook het vergunningentraject voor u gestart. Wij verzorgen de tekeningen die hiervoor nodig zijn en vragen de omgevingsvergunning (WABO) en de vergunning van het waterschap voor u aan. Ook informeren wij uw buren over uw plannen en als zij bezwaren hebben, zoeken wij samen naar een goede oplossing. Tenslotte laten wij ook een onafhankelijke bureau een nulmeting uitvoeren, zowel van uw woning als die van uw buren, zodat u niet achteraf aansprakelijk wordt gesteld voor onvolkomenheden die al bestonden vóór de aanleg van uw kelder. U ontvangt de resultaten compleet met foto’s in een schriftelijke rapportage.

Duur: 16 weken

Waar wij rekening mee houden

Stap 3: Aan de slag met de bouw

Start van de bouw

Tijd om aan de slag te gaan: Ruimer Leven verzorgt voor u de gehele verbouwing. Daarvoor werken wij nauw samen met architecten, constructeurs, grondbedrijven, aannemers en toeleveranciers. Stuk voor stuk deskundige, ervaren en betrouwbare partners die samen werken aan uw woondroom. Vergeet u niet om af en toe een foto te maken? Dat is leuk voor later. En oh ja: voor u is er trouwens “geen vuiltje aan de lucht”, want wij maken pas een doorbraak naar de begane grond nadat de kelder is aangelegd.

Tijdens de bouw

De bouw van uw kelder is nu echt begonnen. Ruimer Leven werkt niet met prefab onderdelen maar kiest bewust voor traditionele kelderbouw. Hierdoor is niet alleen maatwerk mogelijk, ook is de hoeveelheid naden en verbindingen aanzienlijk kleiner. Belangrijk, want zo kan het grondwater uw kelder onmogelijk binnendringen. Eerst ontgraven wij de bestaande fundering. Vervolgens plaatsen wij de bekisting, zeg maar de mal waarin wij het beton gaan storten en brengen wij de wapening aan. Zo ontstaat een oerdegelijke kelder, die wij van een slim daglichtsysteem voorzien. Tenslotte brengen wij de water-, elektra-, verwarmings- en rioleringsleidingen aan.

Duur: 20 weken

Bouwen met minimaal risico

 • Waterdicht
  Ruimer Leven werkt niet met prefab onderdelen maar kiest bewust voor traditionele kelderbouw. Hierdoor is niet alleen maatwerk mogelijk, ook is de hoeveelheid naden en verbindingen aanzienlijk kleiner. Belangrijk, want zo kan het grondwater uw kelder niet binnendringen. Door middel van een extra coating is en blijft uw kelder dan ook 100% waterdicht.
 • Stabiele fundering
  Doordat wij altijd vooraf vakkundig geotechnisch onderzoek uitvoeren, weten wij precies welk type fundering in uw geval nodig is voor een duurzaam stabiele constructie. De kans op verzakkingen wordt hierdoor teruggebracht tot bijna 0.
 • Minimale overlast
  Een goede buur is beter dan een verre vriend. Vandaar dat wij bij de bouw van uw kelder alle mogelijke externe risico's zo goed mogelijk in kaart brengen om ongemak te voorkomen. Vooraf laten wij een onafhankelijke nulmeting uitvoeren van uw woning en tuin, maar ook van die van uw buren. Ook informeren wij uw buren over het bouwproces, zodat ze niet voor verrassingen komen te staan. En zo ook na de verbouwing uw goede buren blijven.

Stap 4: Oplevering en (optioneel) afbouw

U mag het zeggen

Het meeste werk is nu achter de rug. Uw nieuwe woonlaag heeft zijn definitieve vorm gekregen, er is daglicht en uw kelder is voorbereid op alle voorzieningen. Nu kunnen wij de ruimte indelen en inrichten zoals u dat wilt. De afbouw, noemen wij dat. Wilt u een extra slaapkamer? Een sauna? Of een kantoor aan huis? U mag het zeggen, want het is uw woondroom! En bent u zelf handig? Dan kunt u de afbouw natuurlijk ook altijd zelf uitvoeren.

Tijd voor champagne

De oplevering van uw kelder is een feestelijk moment. Maar voordat we de champagne inschenken bekijken wij samen met u nog een keer of alles ook precies volgens uw wensen is uitgevoerd. En als het nodig is zetten wij graag nog even de puntjes op de i. Pas dan is het tijd om samen met u het glas te heffen en te drinken op een lang, gelukkig en Ruimer Leven in uw vernieuwde woning.

Duur: 8-12 weken
Lichte kelder in Vleuten

Gegarandeerde kwaliteit

10 jaar garantie

Ruimer Leven staat voor gegarandeerde kwaliteit. Wij maken dan ook gebruik van de beste technieken en de meest hoogwaardige materialen. Uw kelderbak is hierdoor oersterk, waterdicht, duurzaam en degelijk. U krijgt van ons niet voor niets tien jaar garantie op de waterdichtheid van het betonwerk van de kelderbak.

Opleveringscheck

Wanneer uw kelder wordt opgeleverd, kijken wij samen met u of deze aan al uw eisen en wensen voldoet. Waar nodig zetten wij in deze fase de laatste puntjes op de i, zodat u helemaal tevreden bent met het eindresultaat.

Bekijk onze projecten of

Bereken uw kelder