Funderingsherstel-Kockengen-kelder

Master bedroom & Wellness | 50m2 extra ruimte

Kockengen, Utrecht

Funderingsherstel Kockengen

Funderingsherstel Kockengen

Deze klassieke woning in Kockengen heeft, zoals veel panden in deze omgeving, van oorsprong een fundering op houten palen. Voorafgaand aan de verbouwing was al duidelijk dat de fundering niet meer zijn volledige draagkracht had, echter stonden er gedurende de graafwerkzaamheden veel palen niet meer in verbinding het de bestaande fundering. Dit was dan ook veel slechter dan verwacht! Door deskundig vakmanschap is het pand gestabiliseerd en recht gezet.

Kelder

Onder de woning is tevens een prachtige kelder aangelegd, die ruimte biedt aan onder andere een slaapkamer, wellness en walkin-closet. De wellness is luxe uitgevoerd met vrijstaand bad, inloopdouche en sauna. Een diepe moderne koekoek evenals een aantal kiepramen net boven het maaiveld, voorzien het daglicht in deze kelder. De kiepramen kunnen tevens opengezet worden om de ruimte te ventileren.

 

Bijzonderheden

  1. Met behulp van een stempeling blijft het pand stabiel

    Het volledige pand is eerst voorzien van een uitgebreide stabilisatie in zowel de gevels als onderin de fundering het pand.

    Daarna is de woning voorzien van een nieuwe kelder in combinatie met funderingsherstel. Lees hierover meer op on ze pagina funderingsherstel.

  2. Ten gevolge van een slechte fundering het pand opvijzelen

    Vanwege de slechte fundering is er in het pand een aanzienlijke scheefstand ontstaan. Zodoende waren de vloeren niet meer comfortabel in het dagelijks gebruik.

    Het pand is daarom op hydraulische vijzels geplaatst en daarmee zoveel mogelijk recht gedrukt. Een precisie klus, want het huis was namelijk nog bewoond.