Kantoor & Living | 110m2 extra ruimte

Parken Buurt, Apeldoorn

Onderkeldering Apeldoorn

Onderkeldering Apeldoorn

Een fundering op staal? Geen probleem! Ook onder deze woning hebben wij een mooie kelder gerealiseerd. Functioneel ingericht als werkplek met voldoende opbergruimte. Klaar met de business? De naastgelegen living is met een bar compleet gericht op ontspanning.

Een aantal stijlvolle traditionele koekoeken verzorgen daglicht en natuurlijke ventilatie in deze kelder. De roosters zijn op het straatniveau afgewerkt met een beloopbaar rooster. De nette vaste trap verbindt de kelder met de overige leefruimtes op de begane grond.

In samenwerking met VOID 

Bijzonderheden

 1. Traditionele koekoek

  Deze monumentale onderkeldering in Apeldoorn is voorzien van koekoeken. Deze zijn bovendien volledig in stijl van het huis.

  Er daarvoor wordt gezocht naar bijpassende stenen en de metselaar zorgt vervolgens dat de wanden van de koekoek overeenkomen met de gevels.

 2. Brede uitloop van de trap

  Om de trap een extra luxe gevoel te geven heeft deze een brede uitloop. Het uiteinde van de trap loopt daarmee uit over de volledige breedte van de gang.

  Zoals vaak bij kelders het geval, is het middendeel van de trap smaller dan normaal. Dit komt doordat er meestal een ruimtebeperking zit rond de buitenzijde in verband met de nieuw gemaakte kelderwand.

 3. Voor- en achterkamer dienen als woonkeuken

  Naast de onderkeldering is tevens ook de keuken op de begane grond volledig gerenoveerd. Een kenmerk van een pand uit 1910, is dat de keuken vrijwel altijd verstop zit in een kleine ruimte achterin het huis.

  Ten slotte is de voorkamer opengemaakt en hebben we een ruimte woonkeuken gecreëerd. Zodoende is deze woning in Apeldoorn weer volledig van deze tijd.