Herenhuis | 82m2 extra woonoppervlak

Stadhouderslaan , Utrecht

Renovatie Utrecht

Renovatie Utrecht

De Stadhouderlaan Utrecht is een van onze vastgoedontwikkelingen, waarvan eerst het volledige pand is gestript en vervolgens opnieuw is opgebouwd. Een Utrechts tussenherenhuis waaraan sinds 1970 niets meer was gedaan en waardoor vrijwel alles nog in originele staat aanwezig was. Nagenoeg alles aan deze woning is vervangen van onder andere de installaties en kozijnen tot aan de volledige afbouw.

Als gevolg van de Ruimer Leven uitbreidingen is deze woning aanzienlijk in oppervlak toegenomen. Daarmee geeft de riante dakopbouw evenals de ruime kelder maarliefst 82 m2 extra woonoppervlak. Al met al bijna een verdubbeling van het woonoppervlak met een enorme waardeontwikkeling als gevolg.

renovatie-utrecht-stadhouderslaan

Gemeente archief Utrecht

Diepe funderingen in Utrecht

Deze renovatie bevindt zich aan de oostzijde van Utrecht, waar de eerste veenlagen beginnen vanuit het Wilhelminapart richting de Krommerijn. Vanwege deze veenlagen is de bestaande fundering erg diep aangelegd, waardoor dit pand uitermate geschikt is voor de realisatie van de kelder.

Indeling

Zoals veel woningen uit 1900 was er aan de achterzijde een separate keuken, voordat we deze hebben open hebben gemaakt middels een muurdoorbraak. De nieuwe kelder hebben we voorzien van en grote woonkeuken, waardoor er aangrenzend aan de tuin en ruime werkkamer is gerealiseerd.

Integendeel tot de rest van de woning, hebben we de eerste verdieping nagenoeg gelijk gelaten. Daarentegen is wel de oorspronkelijke separate badkamer verbonden als en-suite aan de slaapkamer. Het is dan ook een mooie ouderslaapkamer met een ruime slaapkamer aan de voorzijde. In de nieuwe dakopbouw is ruimte gekomen voor 3 slaapkamers en een ruime badkamer. Ook de technische ruimte hebben we naar de bovenste verdieping verplaatst.

 

  1. Vide met trap | Woonkamer

    Aan de voorzijde van de woonkamer is een trapsparing gerealiseerd, die daarmee toegang geeft naar de woonkeuken in de kelder. Vanwege de grote sparing vlak onder het raam, ontstaat er enorm veel daglicht kelder.

  2. 6 meter hoog kozijn

    Doormiddel van een kozijn wat doorloop over twee verdiepingen is zee aan daglicht ontstaan. Ook is het hierdoor mogelijk om vanuit de kelder de tuin in te kijken.