Kantoor & Living | 110m2 extra ruimte

Parken Buurt, Apeldoorn

Onderkeldering Apeldoorn

Omschrijving

Een fundering op staal? Geen probleem! Ook onder deze woning hebben wij een mooie kelder gerealiseerd. Functioneel ingericht als werkplek met voldoende opbergruimte. Klaar met de business? De naastgelegen living is met een bar compleet gericht op ontspanning.

Een aantal stijlvolle traditionele koekoeken verzorgen daglicht en natuurlijke ventilatie in deze kelder. De roosters zijn op het straatniveau afgewerkt met een beloopbaar rooster. De nette vaste trap verbindt de kelder met de overige leefruimtes op de begane grond.

In samenwerking met VOID 

Bijzonderheden

  1. Traditionele koekoek

    Het maken van daglichtvoorzieningen kan volledig in stijl van het huis. Er wordt gezocht naar bijpassende stenen en de metselaar zorgt dat de wanden van de koekoek overeenkomen met de bestaande gevels van uw woning. Het rooster is in veel verschillende uitvoeringen mogelijk.
  2. Brede uitloop van de trap

    Om de trap een extra luxe gevoel te geven heeft deze een brede uitloop. Het uiteinde van de trap loopt uit over de volledige breedte van de gang. Zoals vaak bij kelders is het middendeel van de trap smaller dan normaal.
  3. Voor- en achterkamer dienen als woonkeuken

    Naast de kelder is ook de keuken op de begane grond volledig gerenoveerd. Het nadeel van een pand uit 1910 is dat de keuken vrijwel altijd verstop zit in een kleine ruimte achterin het huis. Door de voorkamer open te maken hebben we een ruimte woonkeuken gecreëerd voor heel het gezin. Zo is deze woning weer volledig van deze tijd.